Beijing

Lige hjemkommet efter 9 hæsblæsende dage i Beijing. Fødselsdagsgave fra min elskede mams.
Det var vel nok fantastisk og anderledes og der er “ingen” bænke at hvile sig på……de få vi fandt har vi billeder af.

Vi har været på Den Himmelske Freds Plads, cloisonnéfabrik (kobberting med emalje), Minggravene hvor 13 av 16 kejsere fra Mingdynastiet (1366-1644) ligger begravet. Områderne nøje valgt efter oldgamle Feng Shui-principper. Vi promenerede på Åndernes Vej (processionsvej hvor kejserens krop blev båret frem på vej til den sidste hvile) der er 36 store statuer, af tjenestemænd og dyr, der vogter og beskytter kejseren langs vejen.

Vi har gået 2 ture på Den Kinesiske Mur. Første gang ved Badaling (mange mennesker) og anden gang ved som ligger ca 120 km nordost for City. var en stor oplevelse. Der var utrolig smukt, muren er renoveret på fineste vis (noget af den stammer helt tilbage fra ca 500 e. Kr). Hvad sjovt var at vi hver især fik tilknyttet og blev ledsaget af en personlig guide. Det er således at en lille by i nærheden (ca 130 mennesker hvoraf de 50 arbejder på muren) lever af at guide turister, man betaler ikke for denne service men køber souvenirs af dem. Det er mest flotte bøger om muren, bogmærker og lign. altså ikke det sædvanlige skrammel. Hvad hver især sælger går i en fælles pulje og kommer dem alle tilgode. Nogle af guiderne var over 70 år! det var imponerende. Mams og jeg var heldige og havde begge engelsktalende guider. Vi havde en helt igennem sjov dag og nåede lige tilbage i bussen inden regnen væltede ned.

Vi har kørt tur omkring den olympiske by, nydt folkelivet i den smukke Beihaipark, været på 2 familjebesøg (det ene med frukost) i hutongerne (de gamle byhuse), besøgt Det Himmelske Tempel, med kejserpaladset, hilst på nogle meget sløve pandaer i Zoo, besøgt hospital og apotek for traditionel kinesisk medicin. Fik lov at vandre rundt med en nål i hånden til at hjælpe min nakke:), hvad det også gjorde. Havde ikke meget lyst til at forlade apoteket der duftede helt vidunderligt.

Helt stort var besøg i Opera og Akrobatikshow. Fik desværre ikke lov til at fotografere akrobatikken:(

Alt ovenstående var arrangeret af vores rejsebureau, vi havde en dejlig og morsom guide (Michelle, 23 år) som havde studeret svensk og underholdt os med sin store viden om kinesisk historie og ikke mindst små fortællinger om dagligliv i Kina.

Vi havde en fridag hvor vi besøgte Lamatemplet (aktivt buddhisttempel i den tibetanske tradition), nød det meget. Vi ville besøge Den Underjordiske By, den var desværre lukket grundet renovering. Brugte nogle timer på at finde “den hemmelige restaurant”, det lykkedes ikke så de sendte en pige på cykel for at hente os efter at vi havde fået kinesisktalende til at ringe dertil 2 gange. Hvilken service. Det var alle vablerne værd. Smukt interiør og utroligt velsmagende. Meget anderledes hvad vi ellers oplevede af mad. Tog os rundt med Beijings metro og det fungerede fint. Nemt og billigt!

No comments

Ingen kommentarer

Lav en kommentar