Dykning/Diving

At hænge ud med Mantaer er den optimale optur. Det er ren lykke, en oplevelse af evighedens elegance.

Når det så er sagt, nyder jeg altid mine dyk uanset hvad jeg møder og uanset sigtbarhed. Jeg har en forkærlighed for de små ting som nøgensnegle (nudi branchs), rørorme (tube worms) og næsten usynlige rejer. Vældig glad bliver jeg altid af Juvenile Boxfish (en lille gul med sorteprikker og sky fisk). Moræner (moray eals) er meget nuttede. De mest hidsige fisk jeg har mødt er sjovt nok klovnefisken (Nemo), den beskytter sin anemone med alt hvad den har som ikke er meget andet end ihærdighed:). Den er meget territorial!

er et kapitel for sig. De er meget smukke, mystiske og perfekte svømmere. Desværre synes jeg der bliver færre af dem. Jeg vil gerne appelere til at man lader hajfinnesuppen stå ved besøg på orientalske restauranter.

Vragdykning er spændende, da der kan være (man sænker også skibe bare for at skabe et dykkersted) en historie knyttet til. Jeg er fascineret af at menneskeskabt skrammel bliver erobret af naturen. Der er også mulighed for skønne fotos, da der selvsagt er nogle mere grafiske, stramme linjer end i vor herres organiske paradis.

At dykke i Danmark kommer jeg desværre ikke så ofte til. Grundet fysiske begrænsninger skal jeg en del hjælp da udstyret bliver bøvlet grundet kulde (tykkere dragt hæmmer bevægelserne og kræver mere bly). Drømmen er at møde en dykkermakker som er stærk og har lyst til at hjælpe mig slæbe, give en arm hvis strømmen er for stærk og sådan:). Vil jo så gerne i vandet!

Er ellers så heldig at jeg kan dykke med min søn, Sole. Naturligt nok har han ikke SÅ meget tid til det men når det sker er lykken total:):):) Vi har sammen ganske mange dyk på Island, Thailand. Jeg kan godt lide at være der da der er mulighed for mange forskellige slags dyk. Vi har lavet nogle få dyk på Perhentian Islands, Malaysia. Der mødte vi Trevor (navngivet triggerfish som absolut ikke kunne lide dykkerfinner eller også kunne han:), der var i hvert fald dømt angreb når han så nogle).

Dahab, Egypten har vi også dykket sammen. Mange skønne dyk men også sørgeligheder i form at tydelig forurening som ganske hurtigt gør det af med koralrevene. Fremtiden byder nok ikke på mange stranddyk der heller. Det er ærgerligt da der er frihed og afslappethed i at slippe for bådene en gang imellem.

Hvis du vil mere “tekniskt” at vide om dykning kan du besøge Qdiver. Den er supergod.

No comments

Ingen kommentarer

Lav en kommentar